szerzők: Macy McMillin és Ágh Csaba

A célom egy olyan környezet megteremtése, ahol az életem példája másokat motivál, reményre és ihletre ösztönöz. – Macy McMillin

Fantasztikus, nagyszerű, hihetetlen… csak néhány szó azok közül, melyekkel a Facebook közösség Macy első videójára reagált.

Macy McMillin kivételes személyiség. Beszélhetnék akaraterejéről, kitartásáról, de úgy gondolom nincs szó, amely visszaadhatná mindazt, amit az a 3 perc 23 mp-es film tartalmaz.

Miért? Mert Macy gondolatokat indít el. Mindenkiben mást. Pontosan ettől tud egyszerre szólni mindenkihez.

Szerettem volna Macy-t megismerni, ezért levélben megkerestem és legnagyobb örömömre igent mondott a közös cikkre. Macy kérése az volt, hogy ő készíthesse el a teljes anyagot.

Macy írása lenyűgözött. Fogadjátok olyan szeretettel a cikket, mint ahogy mi készítettük Nektek.

Macy saját magáról

Engedjétek meg, hogy a bemutatkozásomat egy kis visszatekintéssel kezdjem…majdnem 7 hónapos voltam, amikor szerzett oxigénhiányos agykárosodást, azaz szélütést diagnosztizáltak nálam. Ennek több különböző szintje létezik, attól függően mely területek károsodtak. Mivel a károsodás egy állapot és nem pedig betegség, az éveim előrehaladtával a fizikai állapotomban és képességeimben nem fog bekövetkezni drasztikus változás…

A szélütés következtében az egyensúlyérzékem, a koordinációm és az olyan finom-motoros képességeim sérültek, mint a kézírás, de mint ahogy tudod, illetve talán látszik is, a képességeim messze felülmúlják a korlátaimat…

Csodálatos szülők neveltek fel engem és a testvéreimet. Mindannyian készek bármikor a segítségemre lenni, hogy a céljaimat megvalósítsam. Ez hatalmas áldás, igazi csapattá kovácsolódtunk össze. Valamennyien rendelkeznek azzal a kivételes képességgel, hogy bármi is történik, mindenben a jót látják. Fogyatékosként születtem 21 éve, de mindig is tudtam, hogy nagy dolgokra vagyok hivatott. Arra születtem, hogy megismerjem a világot és hogy segítsek másoknak…  Az elmúlt néhány évben volt némi elképzelésem gondolatban, hogy mivel is szeretnék foglalkozni, de nem találtam a megfelelő irányt.

A számítógépektől az üzleti dolgokig, valamint a személyes képzések, hogy fitness motivátorrá váljak, mind ugyanarról szólnak – szeretem az embereket és a saját fogyatékosságomat használom arra, hogy másokat inspiráljak. Ahelyett, hogy a szélütésemet kifogásként használnám, úgy döntöttem saját előnyömre fordítom. Eszközként használom arra, hogy megteremtsek egy olyan helyet, ahol az életem példája másokat motivál, reményre és ihletre ösztönöz. Remélem, ez elgondolkodtatja az embereket… a mai társadalom megbélyegzi a fogyatékkal élőket. Mindez valahol érthető, hiszen nagyon kényes témáról beszélünk, nem lehet előre tudni az egyéni reakciókat.

Ha megbámulnak, az számomra inkább az emberek kíváncsiságát tükrözi és nem azt, hogy ítéletet alkotnak rólam. Azáltal, hogy motivátorrá váltam, remélem a társadalomnak a másokhoz való hozzáállását pozitív irányba tudom befolyásolni. Az életem nagyobb részében sikerült pszichikailag aktív maradnom. Ebben nagy segítségemre vannak a trénereim, valamint az olyan családi hagyományok, mint az offroad versenyek és természet járás (sivatagi túrák, folyami evezések).

Nem csak lelkileg, hanem szellemileg is nagy hatással volt az életemre, hogy fizikailag aktív maradjak.

Sosem gondoltam volna, hogy ilyen nagyszerű lesz felállni a tolószékemből és megtapasztalni bizonyos dolgokat.

Több oka is van annak, hogy nagyszerű sikereket értem el az edzőteremben és azon kívül. Ebből az egyik, hogy hajlandó vagyok belevágni új dolgokba. Azért teszem meg őket, mert meg akarom tenni és nem azért, mert kénytelen vagyok rá.

Bárki sikerét is nézzük, úgy gondolom ez az egyik legfontosabb elem, függetlenül attól, mi a szenvedélye. Bármi lehetséges, ha szívvel teszed.

Ami a fitneszt illeti, igazán élvezem, hogy részt vehetek benne. Körülbelül öt éve dolgozom személyi edzőkkel, nagyon jó a kapcsolatunk, a közös munkánk eredményeivel pedig rendkívül elégedett vagyok. Jelenleg a Glaze Fitnessben edzek San Diego-ban. A trénerem, Jake Glaze, körülbelül 5 hónapja foglalkozik velem. Az edzések csodálatosak és lélekemelő élményt nyújtanak. Jake küzdő típus, az elhivatottsága a fitnesz iránt pedig egyértelmű. Mindent megtesz annak érdekében, hogy másokat is ösztönözzön.

Az edzéseim lényegében kísérletek neki is és nekem is.  Arra törekszünk, hogy az edzések egyszerre legyenek szórakoztatóak és hatékonyak. Olyan dolgokat helyezünk előtérbe, mint a rugalmasság, törzsizmok erősítése, illetve végeredményben a mindennapi tevékenységekhez szükséges erő és állóképesség. Nem zárkózom magamba, kész vagyok bármilyen kihívással vagy akadállyal szembe nézni. Lehet, hogy a szélütés következtében lebénultam, de a fogyatékosságomat arra használom, hogy megvalósítsam az álmaimat. Amennyiben megnézed a szótárban a “fogyatékosság” jelentését, azt találod, hogy a fogyatékosság egy olyan dolog, ami megakadályoz abban, hogy megtehess valamit, amit meg akarsz tenni. Számomra a legnagyobb fogyatékosságot az jelenti, ha a saját gondolataid kötnek gúzsba és ezért nem tudsz cselekedni… (folytatjuk)

Amennyiben szeretnél többet megtudni Macyről, látogasd meg az alábbi két oldalt:

Macy McMillin

Macy McMillin’s Fitness Motivational Fan Page

Pin It on Pinterest

Share This